torsdag 25 juli 2013

Ridsporten

Varför håller jag egentligen på med hästar och ridning. Vist jag älskar hästar, men varför gör jag det kan man ju undra.

Det som jag tycker är så otroligt roligt med ridsporten är att man aldrig blir färdig. Man kan aldrig bli fullärd. Sen så tycker jag att det är otroligt roligt att få utvecklas tillsammans med sin bästa vän (förhoppnings vis ) och att utveckla någon annan och i det här sammanhanget så blir det ju hästen man utvecklar. Men det jag tror gjorde att jag fastnade för mest av allt är nog att man kan styra och ha kontroll på ett sådant stort djur och den lyder dig för det mesta, och jag har ett otroligt stort kontrollbehov. Så jag tycker att ridningen är otroligt bra på det vistet. För man måste ju ha kontroll, för annars så kan ju vad som helst hända.
En till sak som är roligt med ridsporten är att det finns många vägar att gå och så många olika inriktningar. Sen så är det ju bra på sitt lilla vis att man inte kan göra fel (jo såklart om man plågar hästen mm ) men om jag tex går och frågar en person om det är bra att rida med nosgrimma. Då kanske jag får svaret att man alltid måste göra det. Men sen kan man går till en annan person och ställer samma fråga och då kanske den svarar att man aldrig ska rida med nosgrimma. Så på det viset så finns det ju inget rätt eller fel. Det beror ju bara på vilken person man frågar.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar