måndag 18 mars 2013

Dagarna

Tänkte att jag ska vara så duktig att jag ska ta och göra en kort liten sammanfattning om vad som har hänt under helgen.

Lördag då for jag ner med Melody på ridklubben. Det började med att hon vägrade gå in i transporten. Hon stegrade och lyckades slita sig en gång. Jag säger bara vilken himmla tur att hon är en shettis och inte en stor ardenner, även fast hon själv tror att hon är det.
Men vi kom in i transporten efter att bra tag och hon var jättelungn när hon väl stod där.

Nere på ridklubben vart det NH kurs och vi började med att leka häst med varanndra och då fick en vara häst och den andra sända "hästen" (mäniskan) runt koner mm. Sen började vi med hästarna och förs repiterade vi det som vi gjorde förra gången. Flytta bakdel + framdel. Backa hästen och kalla den till sig och sända i väg hästen och böja halsen. Sen efter vi hade gjort det tränade vi på att sända in hästen i ett trångt utrymme. Sända hästen runt koner. Vi fick lära oss att göra en öppnan efter väggen och sedan sidepassen. Det gick över förväntan, dock surade hon ihop när hon skulle gå sidepassen, haha, söt ponnyn min.
( Kommer några bilder från kursen sen, men mamma har tagit kameran som bilderna är i och hon är inte hemma just nu )

Söndag  då tog jag en promenad med Fairy och vi tittade på sparktävlingen. Jättebra träning för i början tycket Fairy att sparkarna var jätteläskiga, men efter ett tag så lungnade hon ner sig och insåg att sparkar inte kan äta hästar. Sen tog jag och longerade melody över lite bommarbete och även ett litet hinder, men mest bommar. Tränade mycket på att hon skulle komma in i en bra tackt och inte stanna framför hinndret och sen ta ett jämfota hopp över.
                                                                                                     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar