fredag 18 januari 2013

Du är du och jag är jag

Tänk så många människor som blir utsatta för mobbing varje dag. Tänk dig att alltid bli utpekad och allt hat man får.

Jag har haft tur och aldrig varit utsatt för mobbing på de viset, vist har man varit lite utanför men innan slutet har man ändå hittat någon.

Tänk om man kunde trolla bort all mobbing som finns i skolor i samhället och på nätet. Tänk vad lätt allt skulle bli, ingen som behöver känna sig utsatt och utpekad.

Tänk så fruktansvärt samhället är idag. Varför ska man behöva bli utsatt för mobbing? Varför ska en eller flera personer bara gå på en människa och var riktigt dum? Det är nog en fråga som man aldrig kommer att få svar på.

Jag blir så ledsen och arg över all mobbing, allt som är i skolor, samhället, fritiden och på nätet. Man ser taskiga kommentarer lite över allt på internet. Hallå vart är vi på. Någon tycker att någon gör ett litet fel och helt plötsligt har man en hel hög med människor som bara pekar ut en och pratar om hur dålig man är. Tänk dig den där stakars personen som blir utsatt. Tänk dig att från ena dagen till den andra så får man helt plötsligt en massa skit kommentarer och tillslut känns det nog som om hela värden är på en och tycker allt man gör är fel.

Sånt här ser man nästan dagligen på internet, men jag har haft riktigt tur och bra fått goda kommentarer.

Tänk att all mobbing kränkningar och ut pekning kan förstöra ett helt liv.

Jag blir så frustrerad och irriterad på hur folk kan vara mot varandra och varför kan man inte bara kunna bli accepterad precis som man är. Hur många är det inte här i varden som “ gör sig till “ bara för att dom är rädda för att bli utsatta.

Varför ska mobbing finnas, skulle vi inte klara oss utan ?

Folk kan inte ändra på sig själv, men är den man är och så är det och ändå blir man mobbad.

Tänk så mycket mobbingen förstör, men varför ska man kunna bli mobbad och varför måste folk till och med vara rädd för att gå till skolan och ut i samhället. Jag tycker att det här är helt fel och att man ska inte behöva vara rädd för att gå ut igenom dörren. Alla har rätt till utbildning och skola och där tycker jag att ingen ska behöva bli mobbad eller utstött.

Alla är lika mycket värda, komihåg det, ingen ska få mobba dig eller någon annan.

fjfjjkjkfjdksfjds

Allt det här är vad jag tycker om mobbing, vad tycker du ?

1 kommentar:

  1. Vilken fin blogg du har!

    Angående mobbning så har jag blivit mobbad och så här i efterhand så kan jag nog tycka lika synd om de som mobbade som om mig själv. Jag gick ut stark ur det, men alla gör inte det...

    Jag tror att det är baserat på att vi i vårt samhälle har en "standard" som alla ska vara efter och sticker man ut från den så vet inte människor hur de ska bete sig. Att sticka ut behöver inte vara mer än att man kanske är riktigt duktig i skolan, att man har ett annat skomärke än vad som är populärt osv. Alltså inga stora saker.
    Det tragiska tycker jag även är att mobbning förekommer både bland barn och vuxna...

    SvaraRadera